Skigebied Zillertal Arena

Bij veel Nederlanders staat dit skigebied met stip op één. Het langgerekte gebied bevindt zich op een bergrug die zo’n 20 km lang is. Het gebied ligt slechts deels in het Zillertal zelf, het grootste deel ligt in een zijdal. Het skigebied verbindt Zell am Ziller en Gerlos in Tirol met Königsleiten en Krimml in het Salzburgerland.

Verschillen tussen deelgebieden
De hoogstgelegen dorpen zijn Gerlos en Königsleiten. Vanuit Gerlos brengen de snelle Dorfbahn en Isskogelbahn je naar een enorm glooiend plateau: de droom voor elke beginnende en lichtgevorderde skiër. Voor gevorderden biedt dit terrein weinig uitdaging, maar wie rustig de kneepjes van het vak onder de knie wil krijgen is hier op zijn plek.

Boven het chaletdorp Königsleiten ligt meer uitdagender terrein. Er zijn enkele zwarte pistes en er is veel rood. De Königsleitenspitze bij Königsleiten is tevens de berg waar de meest interessante off-piste lijnen worden gevonden. Van de andere kant zijn de mogelijkheden voor beginners ook uitgebreid in Königsleiten, bijvoorbeeld op de vele blauwe pistes van de Gerlosplatte en midden in het dorp ligt een oefenweide die ideaal is voor beginners.

Rodelmekka
Rodelliefhebbers komen in de Zillertal Arena aan hun trekken. Bijna ieder dorp heeft een eigen rodelbaan en bij Zell am Ziller ligt de moderne Arena Coaster, wat eigenlijk een zomerrodelbaan is die ook in de winter open is. De rodelbaan onder de Gerlossteinlift (bij het gehucht Hainzenberg) is een aanrader, een zeven kilometer lange verlichte rodelafdaling.

Getallen;

  • Zillertal Arena: 143 km, 43km blauw, 89km rood, 11km zwart


Website; 
zillertal.com

Accommodatie Schönmoosalm

Dit rustig gelegen hotel in Krimml biedt een moderne fitnessruimte en sauna, een tuin met een speelplaats voor kinderen en traditionele Oostenrijkse gerechten. Een skibus stopt direct buiten het gebouw. De ruime kamers van het Almhotel Schönmoosalm zijn voorzien van satelliettelevisie, een bureau en gratis WiFi. Sommige hebben tevens een eigen balkon.

Een gevarieerd ontbijt en regionale specialiteiten worden in het restaurant van het Almhotel geserveerd. Gasten kunnen buiten op het zonneterras ontspannen.

Het meer van Hochkrimml ligt op 2,5 km afstand van de Schönmoosalm. De Krimmlerwasserfälle (watervallen) vindt u op 4 km afstand.


Aantal bedden;

  • 51 bedden


Afstand skigebied;

  • Zillertal Arena: Afstand 2,5 km


Faciliteiten;

  • Groepsruimte tot 22:00 uur
  • Sauna
  • Fitness
  • Gratis Wifi


Website; 
schoenmoosalm.at